Старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов бе изключително доволен след трудния успех на старта на Балканската лига срещу македонския Фени Индустри с 90:88 точки. Папазов започна коментара си за срещата с обяснение за последната атака, при която Арън Харпър подаде дълъг пас към младока Павел Иванов, който отбеляза под коша на съперника.

„Марги видя това упражнение на Европейското и каза да го запишем. Фени има две лица. Опитни сръбски и македонски играчи, научени в детайли. С по-лоша физика, но на базата на добър синхрон използват своя потенциал. При нас има голямо напрежение. Молих се в първите три мача да имаме късмет – Фени, ЛукОйл и Варна. Едно е видно, че имаме играчи с характер и млади играчи с потенциал. Харпър е извънреден, но дойде най-нетрениран. Характерът му дава надежда. Съжалявам, че не направихме по-голяма разлика. Вината е и моя и на моите предшественици за неграмотността на младите играчи. Джейсън Смит не е готов, а Павката е в добро състояние и трябва да вкара точно той. Страхотен пас на Харпър. Затова човек трябва да слуша жена си”, заяви Тити.

„Безкрайно се преафишира мачът с ЛукОйл. В обществото витае, че ще има истински сблъсък. Миналата година всеки път беше изненада. ЛукОйл има инерцията от последните години, добър треньор и невероятен Тодор Стойков. Никога не съм се сърдил на публиката. Те са нашият голям резерв. Имаме млади играчи, които вече трябва да цъфнат”, каза още наставникът на „сините”.

Колкото до евентуалния трансфер на македонеца Георги Чековски Тити сподели: „До колкото знам Илиян Евтимов вече е с реално предложение. Искаме Георги Чековски, но не на всяка цена. Благодаря за полезното присъствие на братята Евтимови. Ние сме сложили нашите карти на масата, но ако не желае да дойде до вторник – благодаря.”

Папазов награди своите баскетболисти с леко отклонение от наложения вечерен час. „Имат вечерен час, а днес - до 3.00 часа.”

Тити поздрави и отбелязалия последния кош Павел Иванов шегувайки се: „Браво, мойто момче. Нали знаеш, че ако беше изпуснал, щях да дойда да те изям на терена.”