Старши треньорът на баскетболният Левски Тити Папазов бе много разочарован от поражението на своя тим с тройка в края на мача срещу сръбския Мега Хипо Лизинг.

Тити изтъкна нуждата от поне двама нови играчи при „сините”, заради очевидно късата резервна скамейка на отбора в момента. Капитанът Стефан Георгиев бе единственият център, неговите усилия и тези на Петрослав Зафиров не бяха достатъчни в първия мач на „сините” в Балканската лига, а през второто полувреме Левски страдаше и от липсата на по-опитен плеймейкър. Още повече, че класният Васко Евтимов пропусна двубоя заради травма в ръката, а и очаква договор в чужбина. Съставът бе напуснат и от младия Николай Върбанов, който също си търси отбор в чужбина, но бе в залата и наблюдава срещата с белградския тим.

Желанието на Папазов е поне още едно попълнение в подкошието за Левски, а не е тайна и амбицията му да върне в България бившия гард на ЛукОйл Академик Ламонт Джоунс.

„Торо беше аут, а с по 4 фаула Петрослав Зафиров и Асен Великов, не можехме да играем за продължение. Единствено разчитахме на съдбата в тези 15 секунди да не ни вкарат кош. Зафиров направи безумни фаулове, а ние нямахме пейка. Имаме нужда от двама нови играчи. Нещата са повече от ясни. Ние пускаме играч, който се раздаде, не мога да кажа нищо лошо за Петрослав Зафиров, той стоя цяла година на пейката и направи безумни фаулове. Ние имаме 6 човека родени 1990 година. Нямаме дълга скамейка. Отсреща бе един много добре управляван отбор от добър треньор и използваха това. Пропиляхме 12 точки много нелепо и накрая независимо от всичко на базата на създадена атмосфера, водихме 15 секунди преди края с 2 точки. Единственото нещо, което дадох като указания беше да няма кош и фаул, и тройка. Обаче там трябва всеки да пази човека си. Нямаше причина Станислав Славейков да ходи да помага. Това е въпрос на тактическа грамотност. Всички играчи днес получиха роля, която не са имали до сега в живота си. Но ще трябва да преглъщаме и това е”, коментира Тити пред журналистите в зала „Христо Ботев” тази вечер.

„Има ги двамата играчи набелязани, да. Единият ще играе в неделя, а другия – другата неделя. Останах в Левски, защото този клуб е моята любов и клубът, който ме е създал като треньор. Имаме един Васко Евтимов, който е безценен, но той не е наш. Той може да помогне един, два, пет мача, но това е късмет, защото неговото нещастие, че няма в момента договор, може да ни помогне на нас. Не може един отбор, който се уважава да има един център и една четворка. Но вината не е в ръководството, не е в никой, просто закъсняхме със селекцията и един играч искаше да бъде прекалено коректен със своя отбор. И той утре ще дойде, но днес загубихме мача. Ако играем добре, ще напълним залата. От нас зависи”, каза още наставникът на БК Левски.