„Добрите новини са, че играхме добре в защита и лимитирахме максимално един от лидерите в първенството, който изигра фантастичен мач срещу Рилски спортист. Това може да ме радва. Положихме много усилия в тази седмица, но проявихме воля и характер и това ни дава самочувствие за това, което предстои. Поставили сме си задача три финала, но амбициите ни са свързани със спечелване на Балканската лига. Ние имаме най-тежкия път до титлата”, заяви наставникът на баскетболния Левски Тити Папазов след победата над Ямбол в 26-я кръг на Националната баскетболна лига. „Сините” вече мислят само за полуфиналите на Балканската лига в петък срещу Рилски спортист. Финалната четворка ще се проведе в Самоков.

„Нашите играчи добре осъзнават класата на Рилски спортист и подкрепата, която ще имат от трибуните. Факт е, че от последните 6 мача загубиха 5 и спечелиха мача в Израел, което може би изигра лоша шега за тях. Може би това донякъде ги подведе и допуснаха загуби. Истината е една, че до тези загуби, счиста съвест те играеха най-хубавия баскетбол. От нас до голяма степен зависи, доколко ще дадем възможност на Рилски спортист да върне предишното си самочувствие и настроение. Предстои им тежък мач в Бургас, а в петък ние сме фаворити. До голяма степен от нас зависи двубоя, но в никакъв случай не трябва да се смятаме за финалисти”, коментира още Тити Папазов, а по повод възстановяването на Чавдар Костов сподели:

„Чавдар ще бъде с нас в петък със сигурност. Започва да тренира от вторник, но неговото присъствие е важно за нас. Той е човек, който е лидер и носи самочувствие на съотборниците си.”