„Днес имаше отбор на терена”, отсече старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов след като „сините” нанесоха първа загуба на шампиона Лукойл Академик в първенството и то като гости в Правец.

Левски надигра „студентите” с 92:72 точки и си върна за поражението в София, когато Лукойл би с 95:83 точки. Двата състава вече имат по 7 победи и 1 поражение, но носителят на Купата на България за 2009-а записа успех с по-голяма разлика, отколкото отстъпи в зала „Универсиада”.

След зрителите в Правец бе президентът на Лукойл Академик Валентин Златев. На трибуните седнаха и бизнесменът Румен Гунински и синът му, който бе освободен преди дни от похитителите си след отвличане.

„Смятам, че тотално беше нарушен синхрона в играта на Лукойл в нападение. Успяхме да вкараме много лесни кошове и само наивни наши грешки ни костваха да имаме една по-голяма разлика”, заяви Константин Папазов.

„Аз казах в съблекалнята – момчета, трябва да преодолеем първите три минути, в които те ще дадат всичко от себе си, защото те са тим с много висок потенциал. Да, изравниха в един момент, но това не е съвсем обективно, както не беше обективно те да водят с 26 точки в София и ние да се върнем до 8. Явно, че тези два отбора чувствително превъзхождат другите.”

„Играта започва от начало. Ние имаме някакво илюзорно предимство на базата на 8 точки. Но това пак нищо не значи. Вчера имахме скандал на тренировката, защото Торо ми отговори – това не е моят човек – при една ситуация. Днес целият ми разбор беше за това, че ние не сме отделни единици, а тим. Ако ние започнем да мислим като тим, това ще ни помогне да играем като тим. И това ще ни даде шанс да победим.”

„Безкрайно съм щастлив, защото в тази зала съм изживял приятни мигове и оставам в историята, като първият треньор, който е взел две победи в тази зала и затова са сладки. Предстоят ни много важни мачове и не се главозамайвам”, заяви още Тити Папазов.