Старши треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов със сълзи на очи посрещна първата титла на тима в родния шампионат от 13 години насам. Минута преди края на мача Тити грабна трофея от съдийската маса, а след изтичането на времето трябваше да изчака бомбичките от трибуните да утихнат, за да сподели първите си впечатления от финалната серия.

"Искам първо да благодаря на всички. Тази победа е подарък за един ваш колега, журналист, който много обичаше баскетбола и беше от Левски. Жестоката смърт рано  взе от този свят Рачо Колев. Там някъде отгоре той ни гледа и това е най-големият подарък за него", започна Папазов.

"Благодаря на собственика, на цялата организация, на моя щаб, който свърши много черна работа. Щях да бъда разкъсан, ако не бяхме успяли. Показахме воля и характер. Победихме за Купата, победихме в Балканската лига, победихме и сега. Днес категорично надиграхме съперника. Показахме висока европейска класа. Безкрайно уважение за Лукойл. Левски игра достойно. Опитаха се да направят сплетни между мен и собственика на Лукойл. И там съм ял бял хляб, и не мога да кажа лоша дума. Сашо Везенков не е Вальо Златев. Везенков безпардонно ми открадна една титла 2006 г., сега Бог ми я върна", каза още наставникът на Левски.

"Днес бях убеден, че Брендън Хийт ще ми върне титлата. В тази серия имаше добър баскетбол, а не скандал между мен и Везенков. Българският баскетбол е жив, доказахме че вървим по прав път. Най-голямо благодаря искам да кажа на тази публика в залата и пред малкия екран. Левски направи уникален празник и най-големия подарък за "синята" общност е тази титла. Благодаря на Тодор Батков, на Гонзо, на Божинов, на Мъри Стоилов и Пламен Крумов. Обичам баскетбола и никой не може да ми вземе тази любов', завърши Тити Папазов.