Сръбският специалист Бранислав Прелевич е новият спортен директор на баскетболния ЦСКА. Новината оповести лично президентът на „червените” Георгиос Стерянопулос в присъствието на Прелевич и старши треньора Росен Барчовски.

„Много се радвам, че съм тук, защото отсега-нататък ще работя за най-популярния клуб в България. Може би хората тук не знаят, но трябва да са щастливи, че г-н Стерянопулос работи в българския спорт. Целта ни е да организираме отбора, което е много трудно, защото системата тук работи много бавно и никой не помага на отборите. Отбор като ЦСКА с толкова много фенове няма национални компании или бизнесмени на местно ниво, които да помагат на отбора. Имало е обещания. Второто нещо е, че федерацията работи бавно, а трябва да помага на отборите. От днешната дата ще направя това, което е необходимо за ЦСКА. Опитваме се да организираме някои пътувания до Щатите, Финалната четворка на Евролигата, финалите в Адриатическата лига. Искам да посетим някои наши приятели като Савич в Барселона, за да вземем някои нови идеи и да се опитаме да ги внедрим тук”, коментира Бане Прелевич, който е приятел от години на президента на „червените”.

„Имаше много обещания за помощ, но някои само се опитваха да спечелят пари от ЦСКА, а не да помагат. Затова например женският клуб вече не съществува. Ще направим всичко възможно по силите си за клуба. Винаги искам повече първо от себе си, а това означава и от отбора”, заяви гъркът Стерянопулос.

Старши треньорът на „червените” Росен Барчовски пък каза: „Отборът се осъзнава стъпка по стъпка. Получихме тежък удар с контузията на Хендерсън. Вярвам, че ще успеем. Това е предизвикателство за мен и за отбора.” Барчовски сподели още, че все още продължават преговорите за залата на стадион „Българска армия” и няма подписано решение.