Ръководството на баскетболната ни федерация очаквано препрати разрешаването на казуса с неизплатените заплати на Тони Дечев от ЦСКА към съда.

Така органите на правосъдието ще имат последната дума по скандала, който избухна след като вече бившият помощник-треньор на „червените” декларира, че клубът има финансови задължения към него, а босовете на ЦСКА реагираха с ответен документ, който анулира оригиналния договор на Тони Дечев. Проблемът бе пречка за приемането на мъжкия отбор на ЦСКА в Националната баскетболна лига, но „червените” платиха нужния депозит и ще играят в първа дивизия догодина.

„Във връзка с писмо от Тони Дечев до Председателя на БФБаскетбол Михаил Михов становището на УС е, че въпросът е в компетенцията на органите на правосъдието, а не в тази на УС.

УС смята, че Главният мениджър на НБЛ е действал адекватно като е поискал декларация от ПБК ЦСКА -2007, че при положително съдебно решение в полза на Дечев, дължимите суми ще бъдат незабавно удържани от депозита на клуба и преведени на Тони Дечев”, се казва в официалното съобщение от БФБаскетбол след днешното заседание на Управителния съвет.