Стотици спортни деятели, близки и приятели се събраха в Катедралния храм "Св.Успение Богородично" във Варна на поклонението пред тленните останки на починалия президент на Българската федерация по баскетбол Михаил Михов.

На опелото присъстваха изпълняващият длъжността президент на БФБ Георги Глушков, треньорът на Левски Тити Папазов, националният треньор Росен Барчовски, Тодор Стойков, Симеон Варчев, президентът на Евроинс Черно море Асен Христов, както и целия варненски отбор, Дечо Коешинов, Дарин Великов, Божидар Аврамов и други свързани с този спорт.

Сред присъстващите бе и президентът на футболния отбор на ЦСКА Димитър Борисов, кметът на Варна Кирил Йорданов, политици и общественици от града, информира БТА.

"В такъв момент не ми се говори, това е тежък момент особено за близките на Михаил Михов", каза пред медиите Тити Папазов.

Според него баскетболът в България е загубил един човек с голямо сърце, който не може да бъде заменен. "Фактът, че толкова много хора са дошли да изпратят Михов, показва какво е направил през жизнения си път", бе лаконичен Папазов.

Михаил Михов, който почина в сряда, ще бъде погребан в централните гробища във Варна.