Шефът на баскетболната ни федерация Михаил Михов е починал от масивен инфаркт, показва резултатът от аутопсията, съобщи пред Дарик директорът на Областната дирекция на МВР в София комисар Николай Николов. След около 2 седмици трябва да е готово окончателното заключение на съдебните лекари, след което образуваното досъдебно производство за убийство ще бъде прекратено.

Комисар Николов уточни, че резултатът от работата на тримата съдебни лекари ясно сочи причината за смъртта на 47-годишния Михаил Михов: "Установява се бърза сърдечна смърт, настъпила в следствие на остра коронарна недостатъчност, предизвикана от кръвоизлив под атеросклеротичната плака. Назначени са допълнителни лабораторни изследвания. След като бъдат извършени и те, в рамките на 14-15 дни ще има заключително заключение на тройната съдебномедицинска експертиза. Няма съмнение за насилствена смърт".

47-годишният президент на баскетболната ни федерация беше открит мъртъв в стая в хотел в Правец в сряда по обед. Тялото на Михаил Михов било намерено от камериерка, която почиствала. В първите часове след смъртта на бизнесмена се появиха информации, че има вероятност инфарктът на Михов да е провокиран. В последствие те бяха опровергани от полицията.