Един от участниците в Мача на Звездите в българския баскетбол Тодор Стойков остана доволен след шоуто в зала „Конгресна” във Варна. Капитанът на националния ни отбор подчерта важността на този двубой, които трябва да запали младите хора да спортуват.

„Мисля, че протече добре, имаше настроение. Убеден съм, че традицията ще продължава и следващите години. Пожелавам на организаторите да провеждат този мач в много краища на България. Нека да ги редуват, да има атмосфера навсякъде”, заяви Стойков.

„Хубаво е да играеш, има доста млади деца, всеки иска да се снима с някой. Нека този мач бъде празник, той дава само нужната атмосфера. Има го зад Океана, мисля, че и България заслужава да го има, въпреки че е на много по-ниско ниво”.

„Каквото е възможно се прави, за да могат всички тези млади хора, които трябва да ги запалим да спортуват, да бъдат щастливи и да не мислят за неща, които не са хубави”, допълни баскетболистът на ЛукОйл Академик.

„Играхме по-отговорно за разлика от минали години, когато имаше критика относно качеството и отношението на играчите”, заяви пък един от треньорите на загубилия отбор на Тойота Тити Папазов. „Смятам, че стана оспорван мач и се надявам да е задоволен зрителския интерес”.

Относно предстоящия сблъсък между неговия Левски и ЛукОйл Академик, Тити коментира: „Очаква ни тежък двубой, ЛукОйл не е свикнал да губи и ще бъде фаворит, но ние не се отказваме. Видяхме, че в няколко мача бяха побеждавани, което подсказва, че имаме своите шансове”.