Американският баскетболист Роб Престън бе избран за най-полезен играч в HDI Мачa на звездите във Варна, след като неговият тим Леденика победи с 98:95 отборът на Тойота, воден от Тити Папазов и Александър Тодоров.

Двата състава направиха интересно шоу пред около 2000 зрители в Двореца на културата и спорта, а спорът се реши буквално в последната минута на срещата.

Веско Веселинов от победителите и Брайс Шелдън от противниковия състав бяха най-резултатни с по 15 точки, по 14 пък отбелязаха американецът от Левски Маркъс Хол и неговият съотборник при „сините” Стефан Георгиев – Торо.

Сред най-атрактивните на терена пък бяха Травис Питърсън от Рилски спортист, Павел Маринов от Ямбол и Кори Макинтош от Черно море.

Интересно бе представянето на отбора на Тойота в началото на мача, когато състезателите на тима бяха докарани директно на паркета в залата от два леки автомобила.

Публиката традиционно бе подгрята с играта „10 000 лева за кош от центъра” като младеж от Варна се пробва за наградата, но не успя да вкара топката в ринга. Още по-голяма атракция обаче направи президентът на баскетболната ни федерация Михаил Михов, който както си бе по дънки и обувки, се пробва да вкара от центъра и обеща, ако успее да даде 6000 лева за победителите и 4 хиляди за победените. Босът обаче също не бе точен при няколкото си опита.

Иван Лилов от Рилски спортист пък получи символична награда от легендата на българския баскетбол Георги Глушков, който му подари потника си от първия мач на звездите през 1976 година. Подаръкът бе заради изявите на младока в шоуто днес.

На трибуните в зала Конгресна във Варна бе и новият ни национален селекционер при жените испанецът Хосе Мария Бусета (на долната снимка по средата) , който дори се включи в журито на конкурса за забивки.

„Получи се хубаво шоу. Хубаво е този мач да се провежда в различни градове, за да могат всички деца да се запалят по баскетбола и да спортуват”, заяви капитанът на националния ни тим Тодор Стойков след звездния сблъсък.