„Всички казват, че нивото на българския женски баскетбол е много ниско. Няма успехи. Аз от четири години съм треньор на Левски и една съм бил в Стара Загора. Има чуждестранни баскетболистки, които във всеки един мач, във всяка една ситуация се предпочитат пред българските баскетболистки. Предпочитат американските баскетболистки”, коментира старши треньорът на женския баскетболен Левски Стефан Михайлов след поражението на тима в четвъртия мач от финалната серия срещу Дунав.

„Каква да им е мотивацията на момичетата? Става на 19 години, обажда се мениджърът Х – 1000 евро заплата- Испания. Излъжат я с три заплати и после става продавачка на пазара в Мадрид. И няма баскетболистки, това е проблемът”, добави още Михайлов и продължи:

„Мачът не беше лош. Аз не мога да кажа нищо на нашите момичета. Бориха се буквално до последната секунда. В последната секунда единственото решението, което имаме е да пазим. На записа ще се види дали има 5 секунди или няма. Беше голяма напрежението в нашия отбор. Започнахме сковано, но се върнахме в мача. Груба грешка на Виктория Стойчева и грешка на Христина Иванова. Като че ли напрежението дойде в повече.”

„Дунав 23 часа се оплакват от съдийството. Президентът им щял да връчи медали на Стефан Станев, да му връчва каквото иска. Голямо реване със съдиите. Ивайло Ресиловски е свирил един мач на Рилски спортист, дойде и свири един мач, после той е виновен. Други клубове - този няма да свири, онзи няма да свири. Всеки си избира съдии. И ние тук сме учебно поле, да идват да се учат на момичетата как се свири. Последният мач отиваме и го играем, не е голяма трагедия. Почивката ни ще стане с три дни по-малка. Ние в това първенство каквото трябва, сме го направили вече”, категоричен бе Стефан Михайлов.