Старши треньорът на женския баскетболен тим на Левски Стефан Михайлов сподели след успеха на тима му над Дунав в третия мач от полуфиналите в първенството, че се надява отборът да върне серията отново в Русе за пети мач.

„Най-много ме радва, че усилията ни се възнаградиха. Да, отборът на Дунав е фаворит на базата на баскетболистките, които играят там и успешния сезон, който имаха, но казах на момичетата, че дори да губим с 0-2 победи, това е единственият тим, който не сме побеждавали тази година и трябва заради това да излезем, и да ги победим. Радвам се, че успяхме и утре ще се опитаме, ако можем да победим и да изравним серията, а в пети мач не се знае”, коментира Михайлов.

„Критичните моменти бяха първо в отбора на Дунав Русе. Не беше нормално първо разликата да стане толкова голяма – 15 точки, а после падна. Затрудни ни тяхната игра в зона, когато играха. Не можахме ние да отиграем някои ситуации и имаше тактически грешки. В последните две минути – крачки на Диана Найденова, фаул в нападение на Хуанита Уорд, когато може времето да играе за нас. Стават такива грешки. От там дойде тази ситуация, но последната защита я изиграхме, както трябва”, каза още Стефан Михайлов и добави по повод изявите на Стефка Митева:

„В това момиче има много голям потенциал. Тя е имала много тежък сезон в Испания. Имало е финансови проблеми и нарушен тренировъчен процес. Физически според мен не е добре, но както се вижда помага много на отбора. Безспорно поведе отбора през първото полувреме и помага с каквото може.”