Левски остана в полуфиналната серия от плейофите в женското баскетболно първенство, след като се наложи с 62:60 в третия мач с Дунав 8806, и намали изоставането си в серията на 1-2.

“Сините” стигнаха до четвърти мач, насрочен за петък от 16 часа в зала "Триадица", а ако вземат и него, момичетата на Стефан Михайлов ще пътуват до Русе за решителна пета среща.

Мачът започна доста вихрено, според очакванията русенските баскетболистки поведоха с четири точки до края на първата четвъртина, в която двата състава си вкараха почти 40 точки. В следващите десет минути обаче домакинките заиграха по-добре и успяха да постигнат обрат. Главно благодарение на крилото Хуанита Уорд, баскетболистките на Левски спечелиха втората част с десет точки разлика и на почивката се оттеглиха с шест аванс – 36:30.

Левски остана в полуфинала след драматична победа над Дунав

източник: Sportsimages.bg

След паузата Левски заигра още по-добре, и в третата четвърт дръпна с цели 15 точки – най-голямата част в мача, при 51:36. Последна обаче значителен спад, след като и защитата на Дунав не позволи на „сините” да отбележат в продължителен период, и русенки със силна серия намалиха изоставането си под десет точки преди последната част.

В изключително напрегнат последен период, Дунав непрекъснато намаляваше разликата, и се възползва максимално от грешките на противника, за да се решат нещата едва в последните секунди. Момичетата на Георги Божков стопиха пасива си до едва две точки, с достатъчно време за още две атаки в мача. Шарел Алън обаче задържа прекалено дълго топката в последното нападение за Дунав, и макар че Агнеса Дойчинова не успя да реализира двата наказателни удара от другата страна, русенският отбор дори не стигна центъра в оставащите няколко секунди след това, за да си остане резултатът крайното 62:60.

Хуанита Уорд бе най-резултатна за победителките с 19 точки, макар че направи и грешки в края, които можеха да изиграят лоша шега на Левски. Стефка Митева изигра най-добрата си среща откакто дойде при "сините" и завърши с 14 точки и 6 борби. Диана Найденова добави 12 точки, а Агнеса Дойчинова - 11 точки и девет борби.

За гостите от Русе Ейдриен Джонсън направи пореден дабъл-дабъл с 23 точки и 11 борби. Шарел Алън се отчете с 20 точки и 7 асистенции, а Христина Минкова завърши със 7 точки и 7 борби.

По-късно днес във втората полуфинална серия Монтана 2003 посреща шампиона Нефтохимик 2010 (Бургас), като домакините водят с 2-1 победи.