„Прибавяме още един опитен играч и в нашия тим ще имаме може би най-опитният български гард в момента и най-перспективният гард Станислава Станкова”, коментира старши треньорът на женския баскетболен тим на Левски Стефан Михайлов по повод трансфера на опитната Диана Найденова.

„Диана до последно чакаше да си уреди трансфер в Италия, но нещата не се получиха и вчера късно вечерта се разбрахме, че нещата за Италия отпадат и дойде при нас. Имаше преди месец интерес към нея от ЛукОйл, но не са могли да се разберат. За нас Диана Найденова е добър вариант. Вече е с нас и сме в Русе, така че може още утре да я използваме срещу Дунав”, каза още Михайлов.

Колкото до утрешното дерби в Русе между местния Дунав и Левски, Стефан Михайлов заяви: „Да, има закачка между двата отбора от преди години. Тук публиката подкрепя много баскетболистките си. Ще бъде интересен мач и празник за женския баскетбол.”

Мачът в зала „Дунав” е от 18 часа в събота. Утре са и другите две срещи от 11-я кръг на Националната баскетболна лига при жените, като Берое 07 приема ЛукОйл Нефтохимик от 17 часа, а от 18 часа Славия е домакин на Монтана 2003.