Часове след снощната победа на Черно море порт Варна над Левски в НБЛ вицепрезидентът на варненския тим Симеон Варчев сподели в интервю впечатленията си от публиката, играта на отбора, представянето на сърбите и говори също за треньора Денислав Коцев. Ето какво сподели той:

За феновете: „Тази година си бяхме поставили като задача номер едно да върнем публиката в залата. Трябва да си призная, че съм много удовлетворен, но не съм очаквал, че на толкова ранен етап ще стане това. Публиката, посещаемостта и победите на даден отбор са като скачени съдове. Има ли победи, хората се въодушевяват и идват, няма ли ги победите - има отлив. В зала „Христо Борисов” в последните 10 години нямам спомен за такъв голям интерес към тази среща.

За мача с Левски: „Да, това е най-добрият старт на тима ни в лигата. Първата четвъртина беше въпрос на много сериозна психология. Нашите състезатели бяха мобилизирани и вдъхновени максимално. Тези на Левски бяха уплашени максимално и се получи едно много сериозно разминаване. Даже по някой път беше и малко смешно, защото отборът на Левски е един от лидерите в шампионата, изграден е от добри баскетболисти. Единият от чернокожите им американци има 7 години в НБА и е играч отвсякъде, та звънка. Техният стрес и нашият ентусиазъм доведоха до тази колосално голяма разлика. Публиката беше прекрасна, агитката внасяше много колорит. Надявам се в следващите срещи да проявява същия интерес”.

За сърбите: „Търсихме ги 2 месеца. В търсенето включихме мениджъри, приятели, съратници, симпатизанти. Саша Боич има изключителна заслуга за привличането на плеймейкърите в отбора. Да уцелиш на чужденец, да е добър баскетболист, да не е конфликтен, да е трудолюбив, да е свестен човек е все едно горе-долу да трябва да си приказваш с Господа. Тази година като че ли имахме шанса, а освен това сменихме малко и философията. Американците са много добри баскетболисти, ама нещо са по-особени като човеци и България не им действа много добре. Затова тази година решихме да бъдат само сърби. Засега сме много доволни. Дано да продължат да играят така и да бъдат така ентусиазирани. Центърът Милян Пупович е много интересен като човек. От 100метра да те види и се усмихва. Много е лъчезарен, много контактен с чувство за хумор и най-важното е, че той не дава мира на останалите. През цялото време ги подбутва да не спят. В играта си в защита той е направо професор. Не става въпрос само за борбите, а и за затваряне на пространствата. Вчера например успяха да ни вкарат с 2 или  пробива само. Всичко това се дължи на него, защото той с тялото си затваря празното пространство и състезателят с топка не може да се придвижи близо до коша. Педжа Стаменкович ли... Това е талант. Това, което той може с пасовете, в точната секунда, с точната сила на топката, с техниката, която прилага да се прокара в празното пространство, това си е голям талант. Трябва само и да го накараме повече и да атакува. Той предпочита да подава, а само да подаваш в съвременния баскетбол не става, защото противникът те научава и ти спада ефективността. Ако можем да го накараме и да стреля повече.... При тези пасове, които раздава, ако вкарва и по 15-16 точки на мач, мисля, че ще бъде най-добрият плеймейкър в България”.

За Денислав Коцев: „Като треньор и ръководител смятам, че успях да помогна на доста играчи да станат добри баскетболисти. Все ми се искаше да помогна на някой треньор, но така и не уцелвахме. Денислав беше състезател при мен 10-ина години, даже стигна до националния отбор в рамките на 1 година, когато аз бях треньор. Интересен човек с доста различно мислене и изразяване в сравнение с повечето хора, има чувство за хумор. Когато разговаряхме, му казах: „а дано с теб да уцелим и един треньор да можем да направим“. Засега върви добре, справя си. Има много силни качества. Например като го сравнявам с Минчев, който крещеше и викаше, Денислав всичко го казва с усмивка и успява да създаде в състезателите едно по-добро настроение. Освен това той е съвсем млад треньор на мъжки отбор за първа година. Другото интересно при него е, че той споделя тренировъчния процес с по-опитните баскетболисти. Той прави една симбиоза на мислене между играчи, треньори и ръководство на клуба, което засега дава добри резултати”.