Гръцки баскетболисти „бомбардират” ЦСКА с молби да бъдат привлечени в състава на „армейците”! „През последните десет дни повече от петнадесет състезателя от Гърция се свързаха с ПБК ЦСКА чрез писма по електронната поща, за да получат работа за следващия сезон, като броят им се увеличава ежедневно,” пише официалният сайт на „червените”.

Случаят е невероятно куриозен, тъй като български баскетболен отбор на ЦСКА всъщност няма! Тимът бе принуден да се откаже от участие в Националната баскетболна лига и Купата на България през февруари, като БФБ наказа клуба за две години.

Въпреки че не играе никъде, няма състезатели, нито зала за тренировки, ЦСКА продължава да шокира баскетболната общественост със спорадични „изявления” на своя сайт. Ето и поредното такова „съобщение” от хората, закрили ЦСКА, публикувано без съкращения:

„Един факт, който много хора от баскетболните среди се опитват да игнорират, започва да става реалност. Икономическата криза е част от гръцкия баскетбол като повече от половината професионални клубове от първа и втора дивизия все още не знаят, какво ще бъде тяхното бъдеще през баскетболния сезон 2009/2010. Състезателите се чувстват несигурни за своето бъдеще и за първи път поемат инициативата да се представят и да предложат своя талант на баскетболните клубове. През последните десет дни повече от петнадесет състезателя от Гърция се свързаха с ПБК ЦСКА чрез писма по електронната поща, за да получат работа за следващия сезон, като броят им се увеличава ежедневно.”