Възможността една от двете основни фигури в баскетболния ЦСКА - Бранислав Прелевич, да се обвърже със солунския ПАОК се обсъжда сериозно в гръцките медии в последните дни. Сърбинът за последно изпълняваше функциите и на спортен директор, и на старши треньор в мъжкия състав на „червените”, като заедно с президента Георгиос Стерянопулос извади клуба от Националната баскетболна лига.

„Всички медии, фенове на ПАОК и всички, които се занимават с баскетбол искат от господин Бранислав Прелевич да оглави баскетболния отбор на ПАОК. Клубът има големи финансови затруднения през последните две години и всички в Гърция вярват, че единственият човек, който може да помогне на отбора да избегне кризата е треньорът на баскетболния отбор на ЦСКА”, пише и официалният сайт на българския тим.

„Проблемите са много сериозни, даже огромни. Клубът фактически не може да функционира, защото не може да осъществява трансфери, заради дългове към гръцката федерация”, коментира Прелевич пред гръцкия goalday.gr.

Бане Прелевич вече е провел срещи в Солун заедно със Стерянопулос, като двамата се опитвали да намерят решение с евентуално сътрудничество между двата отбора, без да се засяга бъдещето на ЦСКА.

Интересното е, че бъдещето и на ЦСКА продължава да бъде повече от неясно, защото след самоволното си изключване от Лигата, „червените” бяха наказани и нямат право да играят в НБЛ догодина.