Спортният директор на баскетболния ЦСКА София Бранислав Прелевич е вариант за треньор на Цървена звезда, твърдят сръбските медии.

Името на специалиста фигурира в списъка с евентуални кандидати за треньорския пост в белградския гранд, пише „Глас явности”.

Изборът на нов наставник е основният проблем пред ръководството на Цървена звезда в момента. След раздялата със Стеван Караджич, засега е сигурно само, че бъдещият треньор няма да е добре познатият и в България екс-наставник на ЦСКА Владо Джурович.

„Никой от Звезда не ме е търсил, но и да го направят вече е твърде късно”. коментира Джурович пред местните журналисти.

„Чаках покана 12 години и не я получих. Все ме отбягваха. Вече дадох дума на шефовете на Металац Валево да застана начело на тима следващата година и започвам работа на 1 май”, разкри опитният баскетболен специалист.

Босовете на Цървена звезда обаче внимателно анализират списъка с варианти, в който освен Бане Прелевич са и Михайло Увалин и Йовица Антонич.

„Още не сме говорили с всички кандидати. Не чета какво пише във вестниците, за да не се ядосвам”, каза спортният директор на червено-белите Бранко Ковачевич.