Спортният директор на ОКС Лукойл Сашо Везенков изгледа лично едно от заниманията на мъжкия баскетболен отбор, преди заминаването му за контроли в Гърция.

„Досега направихме много, за тези две седмици, откакто тренираме. Отборът изглежда добре, но преди да видим контролните срещи, не мога да кажа повече,” отбеляза босът на „студентите”.

„Говорихме вчера надълго и нашироко с Тодор Стойков, по принцип няма сериозни различия, говорили са с Младенов и след това и са се разбрали кога ще се присъедини към отбора,” обясни Везенков по темата дали капитанът на Лукойл Академик остава или не.

„Ние оставяме свободно място, за да видим каква е силата на българските отбори. Не можем да оставим така нещата. Ако нещо ни трябва, взимаме и продължаваме. Но не следя селекцията на другите български отбори. Виждам, че Левски взеха доста добър играч (Арън Харпър), който аз от години следя, но той е на позиция, на която ние имаме играчи. Чакам се нетърпение да видя отборите, но не е моя работа да ги следя,” коментира конкуренцията той.

„Не мисля, че ще ни се отрази негативно отсъствието от евротурнирите. Подготовката, с 12-те контроли, които сме уредили, са достатъчни. Когато се прави нов отбор не е нужно да ходим в Европа да ни бият. Когато отборът е готов, тогава. Името на Лукойл трябва да е такова, каквото го помнят в Европа,” добави Везенков и отсече: „Естествено, че ще участваме догодина в евротурнирите. Освен шампионска титла, друго при нас не съществува.”

„Всеки трябва да си извоюва мястото в отбора, всеки трябва да докаже защо е тук. Предупредени са сега играчите, и се надявам, че тези момчета ще останат с нас докрай. Те изключително се стараха по време на подготовката, сега чакаме контролите, в които да видим дали са това, за което ги взехме,” сподели шефът на Обединени спортни клубове Лукойл за тримата американски състезатели в тима.

„Ние сме с отлични отношения с президента на Самоков, нямаше как да откажем. Играем със силни чужди отбори, а няма какво да крием в България. Един мач с Левски, за нас не е от такова значение. Левски ако загуби в София, всичко е свършило и чакаме плейофите,” отговори Сашо Везенков на въпрос дали не се притеснява от това, че Лукойл играе контроли с български отбори преди старта на шампионата.

В първия кръг на Национална баскетболна лига, на 17 октомври шампионите гостуват на Левски.