Старши треньорът на Лукойл Академик Георги Младенов вече повече от две седмици води подготовката на своя тим за предстоящия сезон в България. Шампионите няма да участват в евротурнирите, но въпреки това градят силен тим, а част от него и през следващата година ще е капитанът Тодор Стойков.

„Тодор Стойков има място в отбора. Вчера имахме разговор един час, и той ще се присъедини към отбора следващата сряда. Нужна му е почивка, независимо, че се върнаха от Европейското преди една седмица, още четири-пет дни няма да му се отразят зле. След това ще има 20 дни, достатъчно време да влезе и да се сработи с отбора. Нека да почине, два месеца е бил на лагер. Все пак той не е на 22, а е на 32 години. В никакъв случай това не те отказва от баскетбола, но все пак 10 години разлика са си 10 години разлика. Ето, Чавдар Костов се върна, дадохме му три дни почивка и почна лагера в Правец. Тошко ще се присъедини към нас в сряда, следобед, ще бъде тук в залата за тренировка,” сподели Младенов след днешната тренировка на „студентите”. Утре тимът заминава за Гърция, където ще играе контроли с Арис и Кавала.

„Не настоявам за други играчи, на този етап това е съставът на Лукойл Академик, с който ще започнем първенството. Ако имаме проблем, някой не се справи, или получи по-тежка контузия, тогава вече ще имаме разговори с други играчи. Ако някой не оправдае доверието в следващите месец-два – ще го сменим,” добави Младенов около своя състав.

Младият специалист каза, че е имал интерес към Иван Лилов, и договор е бил предложен на баскетболиста, но вече близо месец няма отговор от негова страна.

Междувременно Людмил Хаджисотиров започна работа в детско-юношеската школа на Лукойл Академик. Талантливият гард се възстановява от контузия и докато тече рехабилитацията му, ще помага на Данчо Колев.