Росен Барчовски бе назначен за треньор на ЦСКА. Новината съобщи официално днес генералният мениджър на клуба Емил Коен. През изминалия сезон Барчовски бе спортен директор на ЦСКА, като отговаряше както за мъжкия, така и за женския отбор. Росен Барчовски бе старши треньор на ЦСКА в периода 1999-2006 г. През 1995 г. спечели Купата на България с “червените”. Преди това бе селекционер на Славия. През 1997 г. спечели с “белите” Купата на България и шампионската титла на страната. В периода 1995-1997 г. и 2003-2006 г. бе национален треньор.

“Росен Барчовски имаше една година, в която успя да почине от треньорска дейност. В този период от време той работи много активно в клуба и допринесе за неговото развитие. Смятам, че Барчовски е най-подходящият вариант за треньор на ЦСКА. Вече работим заедно по селекцията. Надявам се, че ще направим силен отбор, който да се бори за шампионската титла следващия сезон и да постига успехи в Европа”, коментира генералният мениджър Емил Коен.

“Приемам с радост и амбиция тази покана. В същото време ще продължа да съм активен участник в организационната работа на клуба, защото ни очаква напрегнато лято. В тази година, в която не бях треньор, успях да науча много неща. Това беше време, което бе изключително полезно за мен, защото направих важни изводи за бъдещата ми работа. В същото време подкрепях всички треньори, които бяха начело на отбора и повече от тях желаех успеха на мъжкия отбор. Научих нещо ново от всеки един от специалистите и смятам да го приложа”, коментира Росен Барчовски. Той добави, че вече работи активно по селекцията и щаба.

“Необходим ми е помощник, който да владее перфектно английски и да е запознат с тенденциите в европейския баскетбол. Специалист, който да е моята дясна ръка в разузнаването на съперника. Надявам се да намеря такъв треньор, с който да направим отличен екип”, добави Барчовски.