Рилски спортист си даде успешно начало на 2016-та, с хубава победа над Левски с 98:83 в НБЛ. Петима играчи на самоковци записаха двуцифрен актив от точки, като Франк Търнър бе най-резултатен с 21. С 20 за Левски завърши Йордан Минчев.

Рилски спортист пое инициативата от самото начало и поведе в резултата, след отличен старт на Тони Гуджино. Левски не позволи да се стигне до откъсване на противника, но нападението на "сините" вървеше трудно и те имаха доста грешки в играта си, а направиха и доста фаулове. Първата част завърши с аванс от седем точки за Рилецо, а в 13-та минута от двубоя домакините за първи път дръпнаха с двуцифрен аванс при 31:20.

Серията на самоковци стигна до 14-0, за 40-20 в средата на втория период. Страхотно включване направиха Веско Веселинов и Тодор Тодоров, които набързо отбелязаха общо 18 точки от 26 за Рилецо във втората четвърт. Двамата нямаха пропуск при атаките, които направиха след появата си на терена. На почивката самоковци водеха с 49:33, след по-добра стрелба и борба, и повече грешки на Левски.

В началото на второто полувреме Левски успя да се доближи само на 11 точки, след точни попадения на Ангел Пейчинов, но Рилецо бързо си върна нещата в релсите и през цялата трета част водеха с 13-15 точки.

Левски обаче не се отказваше и отново намали до 11 с последната си атака за третата част, а след кош с фаул на Ивко Ивков, разликата падна до 9 в първото нападение от последния период.

"Сините" започнаха да вкарват, но така и не намериха как да спрат в защита Рилецо, и разигралите се гардове Франк Търнър и Тристан Кери. Левски намали до 8, след тройки на Данчо Минчев, но Кери бързо върна всички кошове и 4 минути преди края отново домакините водеха с 14. Силите на Левски не стигнаха за нов, финален тласък, и всичко приключи при 98:83 точки.