Юлиан Радионов сподели своите очаквания преди дербито между Левски и Балкан от поредния кръг на мъжката А-1, за настроението в лагера на сините, за новия селекционер Пини Гершон и за бъдещето си в националния отбор. Пред BulgarianBasket.com Радионов заяви, че би бил щастлив ако попадне в състава селектиран от треньора на националния отбор.

- Какви са твоите очаквания за мача с Балкан Ботевград?

- Надявам се да играем много по-добре от последния мач срещу ЦСКА. Желанието ни е да покажем различно лице в този мач и се надявам да победим.

- Според теб реално ли е класирането в момента, Левски и Балкан делят 2-3-то място?

- Мисля, че е реално. Винаги класирането дава най-реална оценка за моментното състояние на отборите. Това, че сме втори и трети с Балкан означава, че наистина заслужаваме да бъдем на тези места.

- Кой играч на съперника може да създаде най-много проблеми на твоя отбор в мача?

- Не е само един играч, те имат 4-5 много добри състезатели, които могат да те изненадат. Отвсякъде може да дойде опасността. Те показаха една сработеност и се представят много добре. Така че според мен най-силното оръжие им е отборната игра. Оттам може да дойде и заплахата от отбора на Балкан. Иначе като индивидуалности, те имат и Дуейн, братя Лилови, както и Наско Радев и Болковац.

- Какви са целите на отбора през тази година?

- Нямаме конкретно поставени задачи за изпълнение от ръководството, но за мен винаги е да се класираме и се борим за най-високо място.

- Възстановен ли си на 100 %?

- Мисля, че съм възстановен и се чувствам добре физически. Не знам дали съм на 100 %, но вече участвам пълноценно в тренировките и играя в мачовете. Физически съм стабилен, но ми се иска колкото се може по-скоро да си върна и баскетболната форма. Все още работя по това и се надявам скоро и на самото игрище да съм в оптимална форма.

- Като отбор готови ли сте за мача?

- Дали сме готови, ще видим. Сега може да си говорим колкото си искаме, но реално на терена ще видим дали сме готови за мача

- Не може да не те попитаме какво мислиш за новият национален селекционер Пини Гершон?

- Мнението ми не се различава от това на другите специалисти. Пини Гершон е голямо име в баскетбола. Той се е доказал и мисля, че ние всички трябва да се радваме, че ще имаме допир с такъв специалист, какъвто е той. Гершон може да ни даде много и надявам се резултатите да го покажат.

- Ти пропусна миналогодишните квалификации на националния отбор. Надяваш ли се да попаднеш в състава на Гершон?

- Много зависи в каква форма съм. Ще се радвам да попадна в състава. За всеки баскетболист винаги е било цел и мечта да играе за България. Аз винаги съм изпитвал удоволствие и съм бил горд, когато съм играл за България.