Промени ще настъпят в мъжкото ни баскетболно първенство от сезон 2018/2019.

Управителният съвет на родната централа прие предложението на ОС на НБЛ през сезон 2017/2018 да се запази броят на чужденците като в миналото първенство. Прието бе предложението през сезон 2018/2019 всеки отбор задължително да има минимум двама българи на терена, съобщи официалният сайт на БФБаскетбол.

Революционно решение в баскетбола: Без чужденки при жените

Единодушно бе прието отборите, които картотекират 4 и повече чужденци, задължително да имат отбор, участващ в А група. При липса на такъв, при картотеката на четвърти чужденец, картотеката на такъв е обявената в Наредбата, плюс 12 000 лева.

По точка 1 от дневния ред бе решено шампионатът в НБЛ да започне на 7 октомври, а финалът на турнира за Купата на България да бъде на 3 март. Управата одобри предложения от клубовете нов формат на провеждане на турнира, в чиито първи кръг да се допусне участието на отбори от А група мъже, подали заявки в определен срок.

По идея на БФБаскетбол бе решено на 17 септември да се проведе за пръв път Баскетболен ден, в рамките на който да се проведат мачове за Суперкупата при мъжете и жените.