„Нормално е да има емоции след три години чакане. Щастливи сме разбира се. Това е успех, който дълго време чакаме. Знаете как се развиха предходните турнири”, сподели президентът на баскетболния Левски Иван Джиджев след спечелването на Купата на България за 2014-а година.

„Многото работа и търпение бяха увенчани с успех. Резултатите се налице, надявам се да се затвърдят и в следващите финали. Ние винаги сме твърдяли, че нашата цел е да имаме добър баскетбол и да развиваме проекта на нашия клуб. Сигурно омръзва, но децата и юношите са ни винаги приоритет. Мисля, че това е добър пример за тях. Надявам се да имаме късмет и здраве, и нямаме причина да променяме този начин на работа и на поведение”, коментира още Иван Джиджев.

„Бюджетът ни не е много по-различен тази година. През миналата година много искахме да играем с почти изцяло български отбор. Знаете, че до март месец миналата година имахме само един чужденец в отбора. За съжаление това, с което разполагаме като български състезатели не дава възможност за такъв подход. Виждате, че и останалите отбори са достатъчно наситени с чужденци”, каза още Джиджев и добави:

„Мисля, че организацията беше добра. Публиката, която беше изцяло баскетболна също би трябвало да е доволна, защото във всички мачове имаше добър баскетбол. Разбира се, имаше и сянка, няма смисъл да я коментирам. Ние сме се произнесли по този въпрос. Важното е, че в момента се поздравяваме с успех. Другите неща се надявам, че ще бъдат коригирани.”