Финансови стимули ще има за баскетболистите на Левски след спечелването на Купата на България. „Сините” триумфираха за втора поредна година в надпреварата, чиято финална фаза се проведе в Ямбол миналата седмица. Президентът на клуба Иван Джиджев обяви, че вече има идея какви ще са премиите, и макар сумите да остават клубна тайна, със сигурност няма да има недоволни от бонусите.

„Премии ще има. Сумата е клубна тайна. Ще направим необходимото, да се отблагодарим на играчите за начина, по който си вършат работата. Няма никакво съмнение. Другата седмица ще намерим подходящ начин, по който да благодарим на нашите играчи и треньорското ръководство,” заяви „синият” шеф на пресконференция днес.

„В началото на сезона коментирахме какви задачи сме си поставили, и тогава си пожелахме участие в трите финала на турнирите, на които участва Левски. Първият приключи за наша радост успешно. Ние сме доволни, защото първо спечелването на Купата за втори пореден път е сериозно доказателство за качеството на отбора,” категоричен бе Джиджев.

„На второ място ние сме особено доволни от това, че в отбора ни няма никакви сътресения от началото на годината, и се надявам да е така до края. Знаете, че във всички клубове се появиха някакви центробежни сили, напуснали играчи и други, а при нас атмосферата е добра, и се надявам тенденцията да се запази,” обясни президентът на БК Левски.

„Ние продължаваме да отделяме внимание на детско-юношеската школа, работим вече с 13 училища. Ще има и Великденски турнир, който ще е подобен на този, който направихме за Коледа,” обеща още Иван Джиджев.