Ръководството на детската академия „Усмихнат баскет“ представи ново учебно помагало за най-малките, които правят първите си стъпки с топката под коша. Изданието е за 5-6 годишните и им помага да усвоят началните умения в различни упражнения, съставени като увлекателни игри. Инициаторите обмислят да визуализират помагалото на диск с много клипове.

„За 4 години откакто стартира на проектът „Усмихнат баскет“ сме обучили повече от 1500 деца в София“, каза главният мениджър Васил Микулаш. „В столичната община Младост в проекта са включени всичките 18 детски градини“, похвали се старши специалистът, цитиран от pressclubbg.com.

Международният съдия по баскетбол Валентин Лазаров сподели, че проектът е уникален, защото в никоя друга страна децата не се учат на баскетбол преди да навършат 8 години. Освен това, „Усмихнат баскет“ е приложим с много малко финансови средства. Необходимо е общините, спортното и образователното министерство да подадат ръка, за да стане „Усмихнат баскет“ национален проект.