„Обявихме създаването на детска академия „Усмихнат баскет”, което е продължение на нашите усилия да реализираме на практика проекта „Усмихнат баскет”. Той предвижда и ние на практика го реализираме, занимания с децата в предучилищна възраст”, заяви през Гонг мениджърът на проекта Васил Микулаш. Той сподели, че има подкрепата и на една от легендите на родния баскетбол Атанас Голомеев.

„Нашата програма е съобразена с учебния процес и е във вид на игри, които са познати в световната практика. Децата придобиват основните умения, които стоят в основата на баскетболната игра”, добави още Микулаш.

„Предстои на 13-и юни откриване на третото поредно „Детско лято- усмихнат баскет”, което ще се проведе в трите летни месеци, всяка сряда и четвъртък от 10 до 12.00 часа. Площадката е предоставена от район „Триадица” на Столична община. Тя е подготвена специално за децата. Оборудвана е с кошове, топки, а има и специалисти, които ще се занимават с децата. Заниманията са безплатни, както обикновено вече за трета поредна година”, коментира още Васил Микулаш.

„Атанас Голомеев подкрепи инициативата и бе категоричен, че това е перспективата за развитието на баскетбола. Имаме уверението, че винаги, когато го поканим, той ще присъства на заниманията. Той безрезервно подкрепя идеята”, каза още мениджърът на проекта „Усмихнат баскет” Васил Микулаш.