Българската федерация по баскетбол е предложила отборите на Балкан Ботевград и Черно море за участници в новосформираната Балканска лига. Другите два български тима, които са подали официално заявки – Левски и ЦСКА са резерви. „Окончателното решение ще вземе Балканската лига. Ние предложихме Балкан и Черно море следвайки правилата, които предварително приехме. Левски и ЦСКА предлагаме като резерви”, заяви президентът на родната централа Михаил Михов след днешното заседание на Управителния съвет.

Ето и официалното решение на УС на БФБаскетбол:

„1. Във връзка с подадените заявки за участие в Балканската лига УС реши: Съгласно критерият, установен на предишното заседание УС предлага за участие в Балканската лига отборите на БК Балкан Ботевград и БК Черно море Еврохолд. Ако някой от тези отбори по някакви причини не бъде приет от Борда на Балканската лига като резервни отбори се предлагат в тази последователност: БК Левски и БК ЦСКА.

2. Домакин на финалния турнир на Купа България ще бъде един от участващите отбори. Домакинството ще бъде определяно със жребии, но ще се имат предвид и условията за организирането. Не може да се организира финален турнир на едно и също място две поредни години.”