За първи път в историята у нас ще се проведе мач за Суперкупата на България по баскетбол за мъже.

Шампионът Лукойл Академик и носителят на купата на България Рилски спортист ще излязат в историческия сблъсък за Суперкупата.

Двубоят ще бъде на 9 октомври в зала „Универсиада” в София.

Баскетболното шоу ще даде възможност на един от двата отбора да вземе трофей още на старта на новото първенство в Националната баскетболна лига, съобщиха от Лигата.

Феновете, дошли на историческия първи сблъсък за баскетболната Суперкупа на 9 октомври (неделя), ще станат част и от благотворителна кауза. Билетите се продават онлайн от 3 септември и в мрежата на Eventim.bg в цялата страна.

Цената на билетите е 5 и 8 лева. Всички приходи отиват за социалната кауза на партньора на Националната баскетболна лига VIVACOM – „Жълти стотинки”.

Събраните средства от инициативата за поредна година ще бъдат дарени в полза на програма „Дом Възможност“ на Фондация за социална промяна и включване. Операция „Жълти стотинки“ отново е насочена към младежите, принудени да напуснат социалните домове при навършване на 18 години, които няма на кого да разчитат след това. Програмата им предлага алтернатива за временно настаняване, но най-вече подкрепа, която им е липсвала в миналото.

Благотворителната инициатива е подкрепена и от любимци на българската публика – големият ни шампион в спортната гимнастика Йордан Йовчев и певицата Белослава.