С грозна сцена завърши третият четвъртфинален сблъсък между Дунав и Берое от женското ни баскетболно първенство. Минути след края на срещата, класирала Дунав на полуфинал в Лигата след победа с 85:75 точки, възрастен мъж от трибуните протяга ръка към преминаващия на метри от него Георги Младенов и псува треньорът на старозагорки на майка, съобщава bgbasket.com.

„Младенов откача и се опитва да го докопа. Преди да го стигне е обграден от униформени служители на реда. Най-бързият от тях не се церемони - хваща го за ръцете и му ги извива зад гърба като на престъпник. Само където не му закопчава белезниците. Въпреки че е пряк свидетел на инцидента, този полицай не помръдва, за да залови първоизточника на скандала. Редовите полицаи викат за подкрепление по-здравичките си колеги, които са на служба в зала „Дунав”, за да пазят агитката.

Баретите извеждат Младенов от залата. Той вече не се съпротивлява. Преди това е получил извинение дори от шефа на полицията, който вдига безпомощно рамене срещу простотията на един-единствен недостоен русенец тази вечер край Дунава”, пише още специализираният сайт.

„Поздравих Георги Божков, поздравих ръководството на Дунав, поздравих сума хора в залата. Видях, че някакъв човек ми протяга ръка за поздрав и съвсем нормално му протегнах своята. Не го чух в първия момент какво ми казва, защото в залата беше шумно. Наведох се към него и чух: „Да ти е..а майката”. Пощурях! Аз имам една майка на света и никой няма право да ме псува на майка и да се гаври с честта й. Имам една майка и между другото само тя ми е останала. За майка си човек убивам, ако трябва и не ме е срам, че му налетях. Полицаите обаче вместо да го хванат за ревера и да го изведат от залата, защото бяха там и видяха какво стана, те ме сграбчиха мен, извиха ми ръцете като на престъпник. Само където не ме закопчаха. Извикаха си подкрепление даже. Явно няма срещу кого да си избиват комплексите и го направиха срещу мен. Благодарен съм на шефа на местната полиция, който дойде и ми се извини, както и на онова здраво момче, което дойде, за да ме подкани да напуснем залата”, коментира случката Младенов.