Дунав 8806 се класира за полуфинал в Националната баскетболна лига, след като спечели четвъртфиналния плейоф срещу Берое 07 с 2-1 победи. В третата, решителна среща в Русе, дунавки се наложиха с 85:75. Така те си осигуриха повторение на финала от последните две години - мачове срещу Лукойл Нефтохимик - но сега още на полуфинал. Другият финалист ще бъде излъчен между Монтана 2003 и Левски.

Берое 07 спечели първия мач в Русе, но след това Дунав си върна успеха в Стара Загора, и така серията се завърна край Дунава, за да се определи победителят. Момичетата на Георги Младенов водеха след добра първа четвърт, и се оттеглиха с две точки аванс на почивката - 41:43. Домакините обаче изиграха отлична трета част, в която позволиха на Берое да отбележи само 10 точки, и така не само поведоха, но и дръпнаха напред с десет, след като старозагорки не вкараха около четири минути кош.

В началото на последната четвърт преднината на Дунав стигна и 15 точки, но Берое не се отказа, стопи я до седем в средата, но в този решителен момент Хуанита Уорд пропусна стрелба, а след това и четири наказателни удара. Точно три минути преди края отново Уорд обаче върна интригата, като с четири последователни точки направи резултата 76:70. След това обаче тя принудително напусна терена, и това се отрази на шансовете на гостите. В последните малко повече от две минути те реализираха единствено два фаула, и така не успяха да щурмуват за последно Дунав.

Гостите могат да се сърдят и на себе си за загубата, след като изпълниха повече фаулове от противника, но пропуснаха 16 изстрела и отбелязаха само 10. Берое имаше и повече атаки от Дунав, но въпреки това не успя да ги материализира.

С 25 точки за успеха завърши Катя Кордова, Христина Минкова се отчете с дабъл-дабъл - 18 точки и 13 борби, а 18 точки вкара и Шарел Алън. С по 12 точки завършиха Зорница Костова и Латаша Байърс, като първата направи седем асистенции, а втората хвана седем борби.

Хуанита Уорд имаше 24 точки и 16 борби, но и седем грешки. Тя, заедно с другата американка в състава - Никол Емери - общо вкараха пет фаула от 18 опита.

В полуфиналните серии се играе до три победи, а първите два мача между Дунав и Лукойл ще са в Бургас на 31 март (четвъртък) и 1 април (петък).