Баскетболният ЦСКА се разделя с трима играчи след провала за Купата на България. „Червените” паднаха от Левски в полуфиналите на турнира и ще играят следобед за бронза със Спартак Плевен в Перник.

Ейдриън Пледжър, Марко Пиплович и Алвин Джоунс са аут от отбора и докато за вторите двама този факт не е изненада, заради слабата форма, в която се намират, то освобождаването на американеца Пледжър е резултат от „бурния му нощен живот” по думите на генералния мениджър Емил Коен.

„Грешката ни бе чисто теоритическа, че имаме много дълга резервна скамейка и с постоянното въртене на състава не успяхме да се противопоставим на Левски. Това не грешка само на Крешимир Башич, а и на мениджмънта може би. Оставяме тези, които ще са гръбнака на отбора следващия сезон. С някои допълнения това ще са играчите, на които ще разчитаме”, заяви босът на ЦСКА.

Що се отнася до Ейдриън Пледжър Емил Коен сподели още: „Нощният живот го съсипва. Вчера не беше на себе си. Разделяме се като приятели.

Направихме план как да излезем от кризата, за която мислехме, че не е сериозна. Надявам се април- май да сме се справили. Продължаваме напред и не сме се отказали да правим силен отбор и при мъжете”.