Баскетболистът на ЦСКА Любен Пасков ще бъде извън терените най-малко 45 дни. 17-годишното крило на „червените” извади рамото си по време на мача с Балкан вчера.

Ставата му бе наместена в института за Спешна медицинска помощ “Пирогов”, а Пасков няма да може да движи ръката си в продължение на 30 дни, след което ще се възстановява още 2 седмици. От началото на сезона младокът прави силни мачове за ЦСКА и отсъствието му е удар за отбора.

“Пасков бе в превъзходна форма. На практика той бе най-добрият ни играч. Сега му пожелавам бързо възстановяване и съм сигурен, че ще има още по-голям хъс за победи при завръщането си”, обяви треньорът Росен Барчовски.

С травма на глезена пък е американският център Лавел Пейн, който игра с превръзка на крака при драматичната победа над Балкан Ботевград в зала „Христо Ботев”. Все още не е ясно, дали Пейн ще може да играе срещу Сливен в сряда.

“В Сливен ни очаква много труден двубой, защото този тим играе силно като домакин”, добави Барчовски.

Старши треньорът на „червените” коментира емоционално инфарктния двубой с Балкан на Георги Младенов снощи:

„Безумие е да допуснеш кош и фаул след таймаут. Просто е безумие. Имаше и късмет в ситуацията накрая. Ние не даваме и 50% от това, което можем. Притесняваме това, че играем страхливо. Все едно сме на финал на Световно първенство. Не стол, ако можеше щях да хвърля залата. Вие журналистите да влезете с камерата, няма да ви вкарат кош и фаул. Ще ходим да им леят куршум.”