Треньорът на националния отбор по баскетбол Тити Папазов заяви за Гонг, че завръщането на Прийст Лодърдейл в тима зависи само от американеца. 222-сантиметровият гигант получи български паспорт в края на 2004-та година по време на престоя си в ЛукОйл Академик, а малко по-късно напусна и клуба си и България.

„Всичко зависи от него. Не знам доколко той може да бъде сериозен, както и доколко България може да бъде сериозен мотив за него”, сподели специалистът.

Според Тити Папазов, основна роля при евентуалното завръщане на Лодърдейл би била финансовата част на въпроса, която обаче родната федерация не може да си позволи: „Той вече е на години и за него са важни парите, а нашата централа няма такива възможности, а дори и да имаше, то те трябва да са за всички.”

По-рано през деня излезе информация, че Тити Папазов е включил още един състезател в разширения състав на националния отбор за допълнителните евроквалификации това лято.

22-годишният Никола Трайков, който в момента играе за Блумсбърг Юнивърсити във втора дивизия на Колежанското първенство на Щатите, ще получи възможност да проведе подготовка с тима.

„Това е състезател, който играеше в ЛукОйл като юноша. Не съм го гледал, а само съм чувал за него, знам, че играе в колежите и има много добри отзиви за него. Грехота е, ако има баскетболист с огромен потенциал, да не го пробваме. Смятам, че може да бъде в наш интерес”, допълни Папазов.