Тити Папазов реши да включи още един състезател в разширения състав на националния отбор за допълнителните евроквалификации това лято.

22-годишният Никола Трайков, който в момента играе за Блумсбърг Юнивърсити във втора дивизия на Колежанското първенство на Щатите, ще получи възможност да проведе подготовка с тима и ако покаже необходимите качества да попадне в отбора за официалните мачове, информира bulgarianbasket.com.

Преди да замине за Щатите, Трайков играеше в юношеските отбори на Лукойл Академик. От този сезон Ники е в Блумсбърг, където за 30 изиграни мача през годината има средно по 8 точки и 4 борби. През 2008 му предстои и дипломиране.

Самият Трайков бе изненадан, но в същото време много доволен научавайки за поканата: “Поласкан съм от това решение на Константин Папазов. Първоначално бях планирал да използвам лятото за почивка, но покана да играеш в националния отбор няма как да бъде отказана. Разбира се, попадането ми в 12-те за квалификациите зависи единствено и само от мен. За първи път съм в мъжкия отбор и за мен ще бъде чест да играя редом до Стойков и Виденов, а ако ми бъде шанс ще се постарая да го използвам. Вярвам, че можем да победим не само Босна и Унгария, ами и другите отбори и да успеем да се класираме за самото Европейско. По принцип играя като атакуващ гард и леко крило, но мога да бъда използван и като плеймейкър, както в последните срещи на университета ми”, казва Никола Трайков.

“Чух доста добри отзиви от различни места за Никола. В последно време не съм имал възможност да следя изявите му, но информацията ми е, че е много израснал в развитието си и затова искам да му дам шанс. Знам също така, че може и да играе на плеймейкърската позиция и поради по-високия си ръст да ни даде допълнителни опции в нападение. Ще играем достатъчно контроли, в които ще имам възможност да го изпробвам и да се убедя във възможностите му”, сподели Тити Папазов.