Трансферният пазар в баскетбола тепърва набира скорост, а до 15-20 дни ще има развитие за клубното бъдеще на повечето класни български състезатели.

Един от родните играчите с изтекли договори - Бойко Младенов е желан от ЦСКА, но от него се интересува и тим, който ще играе в Еврокупата на ФИБА, сподели агентът на баскетболиста Йорго Патапатиу.

„Водим преговори за него, но всъщност има разговори за много от играчите”, коментира мениджърът от „Интерперформансис” и добави по повод други от актуалните имена: „Има много разговори за Митко Ангелов. Що се отнася за Филип Виденов, с него решихме да сме много внимателни още в края на миналия сезон. Той има договор за още един сезон с Каха Сан Фернандо, но има прозорец в контракта, от който може да се възползва. Ако реши да остане вярвам, че ще има силен сезон в Испания. Новият треньор на тима от Севиля ще е Рубен Маняно, който постигна големи успехи с Аржентина и това също може да повлияе на избора на Филип.”

Симеон Найденов пък може и да не остане в ЦСКА, ще говорим с Росен Барчовски, когато пристигна в България следващата седмица. За Тодор Стойков не искам нищо да коментирам за момента”, завърши Йорго Патапатиу.