Старши треньорът на мъжкия национален отбор по баскетбол Тити Папазов обяви имената на своите избраници за предстоящите евроквалификации: Бойко Младенов, Георги Давидов, Стефан Георгиев, Николай Върбанов, Тенчо Банев, Деян Иванов, Хрисимир Димитров, Димитър Ангелов, Калоян Иванов, Станислав Славейков, Златин Георгиев, Веселин Веселинов, Симеон Найденов, Христо Николов, Филип Виденов, Тодор Стойков, Чавдар Костов, Йордан Бозов, Асен Великов, Пламен Алексиев, Владимир Маринов и Александър Груев.

Бойко Младенов и Димитър Ангелов 99,9% процента отпадат от състава след разговор с наставника Тити Папазов. Тойще обяви 16 имена след края на сезона в мъжкото баскетболно първенство.

„И двамата имаха аргументи, които ме убедиха. Приемам по-достойно тяхната позиция. Единият е „моят син”, както го наричат - Бойко Младенов. От една страна той има контузия, която може да попречи на подготовката му и второ – смята, че е психически изтощен след лошия сезон с ЛукОйл Академик. Това дава шанс на Ники Върбанов. Оптимист съм за него и вярвам в него. Ще водя разговори със Стефан Герогиев - Торо и Тенчо Банев, за да може с тяхна помощ и моя също – да помогнем на Ники да израстне. Младите заслужават кредит на доверие, който ще върнат в бъдеще. По-опитните трябва да им дадат рамо”, каза наставникът Тити Папазов и добави: „Дано отсъствието на Бойко Младенов да не е фатално. Имам изрична уговорка с него, ако се наложи да се включи. Същият разговор имах с Димитър Ангелов. Приех доводите му. Миналата година не успя нито да се включи на ниво в националния, нито да се възстанови като хората. И той, ако се наложи, ще се присъедини към отбора. За да успеем ни трябва добра атмосфера. Искам играчите ми да са щастливи.”

В същото време Папазов бе категоричен, че „мандалото е паднало” в мъжкия национален тим и ако някой иска да откаже ще бъде санкциониран. „Двамата имаха сърце и дойдоха на разговор”, завърши Тити.