Стефка Славова подаде оставка като старши треньор на националния отбор за момичета до 15-годишна възраст и като помощник в представителния ни тим за момичета до 16 години. 

„Споменала съм причините в молбата си. Те са лични и не искам да навлизам в подробности“, заяви Славова в интервю за bgbasket.com.

Тя обаче бе категорична, че решението й няма нищо общо с оставката на Треньорската комисия: „Аз също съм изненадана. Бях си подала оставката, но изобщо не знаех, че те също мислят да правят подобно нещо“.

Един от мотивите за оставката на Любомир Минчев и на останалите членове на Треньорската комисия обаче е свързан именно със Стефка Славова. Националният селекционер постави въпроса защо тя не е водила момичетата до 16-годишна възраст на Балканиадата в Румъния миналия месец, след като е помощник на старши треньора на тима Десислава Ангелова. Вместо нея, начело на отбора бе Петър Клечков, който по думите на Минчев, сам се е назначил на поста.

В баскетбола: Любо Минчев и цялата Треньорска комисия дадоха оставки

Абсурдна ситуация в баскетбола: Отбор се отказа на средата на сезона

Стефка Славова представи и нейната гледна точка по случая. 

„Когато разбрахме, че отборът ще ходи на Балканиада, Деси Ангелова ми се обади и ми каза, че няма да има възможност да присъства. Даде ми пълен картбланш и цялата отговорност – да водя тренировките и мачовете, да правя подбора на момичетата и т.н. Държахме връзка до последно, докато в един ден г-н Клечков ми се обади и каза, че са взели решение той да води мачовете, тъй като аз съм нямала опита в такива международни срещи. Говореше в множествено число. Той е секретар на Треньорската комисия и аз реших, че в нея са взели решението и той ми го препредава, затова не съм търсила обяснение кой го е взел. Веднага звъннах на Деси Ангелова и тя беше учудена, защото никой не беше й казал за това нещо. Думите й бяха „Добре, Стефи, остави.“ Приехме го. Отидохме на Балканиадата и вече на връщане аз разбирам съвсем друга истина – че нещата не са така, както са ми били представени. Г-н Минчев не знаеше за това нещо, не беше запознат с цялата ситуация. Коментирала съм я с него и в крайна сметка наистина излиза, че това е направено зад гърба на Треньорската комисия и най-вече на старши треньора. Дори и Деси Ангелова не е попитана за подобно нещо, а тя ми гласува пълно доверие. Не знам на какво се дължи това и нямам обяснение. Ясно е и от това, което г-н Минчев казва, че някой си прави своеволия и си иззема функции, които не е придобил, а някой му ги дава. Пак казвам обаче – не си подавам оставката заради това. Напускам поради лични причини“, заяви Стефка Славова.