След като Лукойл България прекрати договора си с баскетболен клуб Академик и подаде ръка на Левски, вече са ясни и селекциите на двата отбора, които ще се изправят с новите си състави срещу своите съперници в мачовете от предстоящия 13-ти кръг на Националната баскетболна лига.

Левски Лукойл е гост на Берое, а Академик играе с Черно море във Варна.

Картотеките в двамата отбора приключиха днес следобяд и официално са обявени имената на играчите преминали в Левски Лукойл и Академик, съобщиха от НБЛ.

От предишната селекция в Левски Лукойл остават Деян Карамфилов, Алекс Симеонов, Крис Минков, Станимир Маринов и Веселин Веселинов. Към тях се присъединяват новите попълнения Асен Великов, Божидар Аврамов, Джъстин Нокс , Кийт Клентън, Николай Стоянов, Павлин Иванов и Христо Николов. 

В новосформирания Академик от Левски пристигат Александър Милов, Иван Алипиев, Николай Михайлов, Николай Леков, Кръстан Кръстанов и Лъчезар Димитров. 

Още един отбор в Лигата може да се похвали с две силни попълнения в своя състав. Академик Бултекс 99 успя да привлече сръбският център на Левски Никола Маравич и крилото на Академик Димитър Димитров. 

Левски Лукойл иска: Европейски успехи, пълна зала и развитие на бг- баскета