Ненормалното поведение на шефовете на ЦСКА продължава. Последният потърпевш е нигерийският гард Носа Оморогбе, който бе освободен от отбора. Най-странното е, че от клуба не му дават разрешение да отиде да се състезава в друг тим.

Оморогбе, който вчера навърши 19 години, дойде в началото на сезона заедно със своя сънародник Ибрахим Адаму. Той игра в 9 мача и в тях имаше средно по 4.9 точки и 2.1 борби за 14.2 минути на мач.

„Получих половината си заплата в събота и на срещата ми казаха, че съм уволнен. Попитах защо, а те ми казаха, че имат вече много играчи на моята позиция. Бях много изненадан, тъй като от моя страна няма никакви проблеми и дори в последно време мисля, че оправдавах напълно доверието на треньорите,” каза за BulgarianBasket.com Носа Оморогбе. „Имам договор до края на сезона, въпреки всичко им казах - няма проблеми, само ми дайте разрешение да ходя в друг отбор. Отговорът бе, че няма да получа такова. Не мога да разбера защо е това отношение и не знам как да реагирам. Имам предложение от Италия, но от ЦСКА не ми дадоха разрешение да ходя там. В същото време съм отстранен от отбора. Това ми е първо излизане в Европа и мислех, че отбор с традиции и име като ЦСКА е добър избор. За съжаление останах много разочарован от отношението на ръководителите в ЦСКА. Искат от мен да напусна хотела на 27-и и получих билет да си заминавам за Нигерия. Аз обаче искам да получа разрешение да се състезавам за друг клуб и няма проблеми да си тръгна. Не знам защо се отнасят така с всичките си играчи.”

И ако това е вече нормална практика за господата, които ръководят ЦСКА - Георгиус Стерианополус и Бранислав Прелевич, то подобни действия би трябвало да се санкционират от Българската федерация по баскетбол и управата на Националната баскетболна лига.