Центърът на баскетболния Левски Николай Върбанов призна, че в състава е имало подценяване срещу хърватския КК Джуро Джакович /Славонски Брод/. „Сините” биха трудно съперника си снощи в зала „Универсиада” в първия си двубой от Балканската лига този сезон.

„Ние сме по-добрият отбор и знаехме това. Не бяхме добре подготвени, защото не бяхме гледали никакви мачове на съперника и знаехме само, че използват основно петима играчи. Мисля, че малко ги подценихме и всички видяха, че се получи труден мач съвсем до края. Не мисля, че е имало напрежение, може би не бяхме достатъчно концентрирани за този мач. Амбициите ни са да стигнем до финала в Лигата и да го спечелим”, коментира Ники Върбанов пред официалния сайт на регионалната надпревара balkanleague.net.

Старши треньорът на гостите от Хърватия Крунослав Крайнович пък поздрави Левски за успеха, но и съжали, че неговият тим е изпуснал победата. „Не знам какво да кажа, след като водехме 38 минути, а накрая загубихме. Мога само да поздравя играчите си за този добър мач и затова, че се бориха. Трима от нашите титуляри не играта и все пак изиграхме отличен двубоя”, заяви Крайнович.