Телекомуникационната компания Vivacom прекъсва сътрудничеството си с Национална баскетболна лига, съобщиха официално от Лигата.

Договорът между компанията и НБЛ изтече през декември миналата година.

Според официалното становище на телекома през 2018-а година компанията има сериозни намаления в бюджетите и поради тази причина няма възможност да продължи партньорството си с НБЛ.

Vivacom изказа благодарността си за успешното и ползотворно сътрудничество с Лигата през последните години.  

Генералният мениджър на НБЛ Лили Борисова коментира:

„Екипът на НБЛ изготви отчет за периода на партньорство и стартира преговори за евентуалното му подновяване. Получихме много висока оценка от отдел „Корпоративни комуникации“ и директорката г-жа Вуткова, както и уверението, че компанията е много доволна от партньорството с нас. Неофициално бяхме информирани, че отделът е потвърдил продължаването на партньорство с НБЛ и предложението е било придвижено за резолюция към УС на телекома.

В последвалата комуникация от вчера /20.02.2018 г./, стана ясно, че компанията има проблеми с уточняване на собствеността и лимитирани бюджети, което прави невъзможно подписване на договор за спонсорство с НБЛ в този момент. Уточнихме се, да се подновят преговори през лятото за следващия сезон.“