Жена става генерален мениджър на НБЛ

Лили Борисова източник: Личен архив

Лили Борисова източник: Личен архив

За нов генерален мениджър на Националната баскетболна лига бе избрана Лили Борисова. Тя бе определена за шеф на Лигата след като предварително бе изготвила концепция за развитие на НБЛ за периода 3-5 години и след това премина успешно и събеседването пред комисията в състав: Иван Чолаков, Тодор Стойков, Борислав Чилингиров и Борис Стоянов.

За позицията Борисова се пребори с двама сериозни конкуренти - комисарят Любомир Амиорков и баскетболиста Веселин Веселинов.

Лили Борисова е дипломиран магистър по програма ФИФА Мастър (Хуманитарни науки, Мениджъмент и Право в Спорта).

През годините се  занимава интензивно с мениджмънт и организационна дейност  като мениджър на отборите по баскетбол - мъже, жени и волейбол мъже като част от екипа на Лукойл Академик и Нефтохимик, административен мениджър на националния отбор на България - мъже, множество баскетболни кампове и събития, както и над 10 Европейски първенства за подрастващи на ФИБА, като част от екипа на БФ Баскетбол.

От 6-7 години работи с федерациите по спортна гимнастика и акробатика, като Главен организационен мениджър, пише официалният сайт на родната централа, а по настоящем работи с НБЛ за осигуряване на статистика, видео сървър и уебсайт.

Нейна е и идеята за за провеждане на мач за СуперКупата на България.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
мениджър НБЛ генерален

БГ баскетбол