За нов генерален мениджър на Националната баскетболна лига бе избрана Лили Борисова. Тя бе определена за шеф на Лигата след като предварително бе изготвила концепция за развитие на НБЛ за периода 3-5 години и след това премина успешно и събеседването пред комисията в състав: Иван Чолаков, Тодор Стойков, Борислав Чилингиров и Борис Стоянов.

За позицията Борисова се пребори с двама сериозни конкуренти - комисарят Любомир Амиорков и баскетболиста Веселин Веселинов.

Лили Борисова е дипломиран магистър по програма ФИФА Мастър (Хуманитарни науки, Мениджъмент и Право в Спорта).

През годините се  занимава интензивно с мениджмънт и организационна дейност  като мениджър на отборите по баскетбол - мъже, жени и волейбол мъже като част от екипа на Лукойл Академик и Нефтохимик, административен мениджър на националния отбор на България - мъже, множество баскетболни кампове и събития, както и над 10 Европейски първенства за подрастващи на ФИБА, като част от екипа на БФ Баскетбол.

От 6-7 години работи с федерациите по спортна гимнастика и акробатика, като Главен организационен мениджър, пише официалният сайт на родната централа, а по настоящем работи с НБЛ за осигуряване на статистика, видео сървър и уебсайт.

Нейна е и идеята за за провеждане на мач за СуперКупата на България.