Генералният мениджър на Национална баскетболна лига Лили Борисова отправи благодарности към БК Балкан и ботевградската публика по повод третата финална плейофна среща между Балкан и Левски Лукойл. 

"Изказвам благодарности и поздравления за организацията на среща 3 от финалната плейофна серия в Арена Ботевград на 27.05.2018 г. Благодаря на БК Балкан и ботевградската публика, че не се поддаде на напрежението, възникнало през последните дни, че не бе подвластна на емоции и не потърси начин да "отвърне" на ситуацията по неморален и неетичен начин.  Смея да твърдя, че усилията на БК Балкан да създаде чисто баскетболна атмосфера, да има ред и безопасност за желаещите да гледат баскетбол и да отсъстват провокации, са оценени и могат да служат само и единствено за положителен модел на поведение. 

Приветствам също така и посланието, което БК Балкан в лицето на ръководство, служители, играчи и публика, изпрати към обществеността. Баскетболът е създаден да служи за прокарване на най-висш морал и ценности, да служи на благородни каузи, да възпитава и изгражда, да обединява и да бъде атестат, че не винаги "всичко трябва да бъде на всяка цена". 

Надявам се, че посланието им ще достигне до всички, които имат "уши" и души да го чуят и разберат, а атмосферата и обстановката, която създаде БК Балкан във вчерашния ден ще послужи за пример и ще бъде оценена.  Сигурна съм, че думите ми няма да се харесат на всички, но са продиктувани от принципност и безкористно желание никой и нищо да не е по-голям от баскетболната игра", каза тя.