Национална баскетболна лига и Българската федерация по баскетбол започват партньорство с Българското Баскетболно Общество и производителите на първия в света продукт за непосредствено генериране и споделяне на интересни видео моменти от аматьорски и професионални спортни събития – SOCOURT, съобщиха официално от НБЛ.

SOCOURT дава възможност на всеки потребител да свали безплатно мобилно приложение, в което да създаде свой личен профил.

По-активните потребители, които искат не само да преглеждат, но и да генерират видео съдържание в платформата, закупуват свой Видео Бутон, който асоциират към профилa си. Видео Бутонът се натиска от своя притежател, след като се случи интересен игрови момент, при което се изпраща сигнал до камери с HD качество, монтирани в залата или на игрището. Така се създава видео клип от последните 20 сек., достъпен след това в профила на клиента в платформата.

След края на играта, потребителят избира кои видеа да сподели публично в профила си със своите последователи.

На 18.02.2017 г. (събота)  от 14:00 часа в залата за пресконференции на зала „Колодрума” в Пловдив  официално ще бъде представено новото партньорство на НБЛ и ББО.