Феновете избраха своя "Любим баскетболист" от НБЛ

Александър Груев източник: Lap.bg, Илиан Телкеджиев

Александър Груев източник: Lap.bg, Илиан Телкеджиев

През изминалите близо две седмици, привържениците на баскетбола у нас имаха възможност за пръв път в историята на Националната баскетболна лига да изберат своя любимец.

Феновете гласуваха за своите любимци в иновативната риалити ФенМениджър платформа на НБЛ.

В крайна сметка, най-много гласове (25%) от деветимата финалисти получи Александър Груев от Спартак Плевен. Тройката се попълва от Станислав Говедаров от БК Ямбол (12%) и Шейн Гибсън от Берое - Стара Загора, който бе подкрепен от 11% от гласувалите ФенМениджъри.

Важно е да се отбележи, че за разлика от други подобни допитвания, победителят от анкетата няма да получи лична награда, а вместо това, тя ще бъде връчена под формата на парична премия в размер на 250 лева на детската школа на клуба, за който той се състезава, пиша от лигата.

Следващата интересна инициатива на НБЛ, която има за цел да предизвика отново спортните привърженици в България е свързана с турнира за Купата на България за мъже, който ще се проведе от 16 до 19 февруари в зала "Колодрума" в Пловдив.

Петте най-добри онлайн ФенМениджъри, които спечелят най-много точки през периода 26 януари - 15 февруари във онлайн играта на НБЛ, ще бъдат наградени с безплатни билети за всички мачове от финалния турнир в Пловдив, а също и с уникалната възможност да се снимат със самата Купа на България преди тя да бъде връчена на новия шампион за 2017-а година.

 

 

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
НБЛ Александър Груев

БГ баскетбол