Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) обяви началото на партньорство с новия генерален спонсор  SESAME. Договорът е за три години, а двете страни дадоха пресконференция в зала "Триадица" в София. На събитието присъстваха Рени Янкова, маркетинг директор на SESAME, президентът на Българската федерация по баскетбол - Георги Глушков, изпълнителният директор Филип Виденов и представители на клубовете в НБЛ.
"Ние сме изключително щастливи и горди, че можем да подкрепим българския баскетбол. Финансовата част е конфиденциална част от договора и не можем да разкрием конкретните параметри. Важно е да отбележим, че с това генерално спонсорство ние ще удвоим инвестицията в българския баскетбол.
 
Освен финансово SESAME ще подкрепя Националната баскетболна лига и комуникационно. Това означава, че през следващите три години ние ще се постараем да има много повече стриймове на мачовете, да има много повече видимост чрез електронните медии, чрез дигиталните канали. Ще се постараем много повече хора да могат да виждат безплатно това съдържание, да му се насладят и българският баскетбол да се превърне в онзи обичан спорт, който той заслужава да бъде. 
 
Ние ще работим много тясно с клубовете и с НБА, за да можем да създадем една цялостна комуникационна стратегия. Благодаря още веднъж на Националната баскетболна лига, че ни даде възможност да бъдем партньори", заяви Рени Янкова.
 
"Първо, бих искал да благодаря на компанията SESAME, която даде възможност лигата да има спонсор.  Българската федерация по баскетбол от доста години работи с партньори и с всеки от тях е имал дългосрочни отношения. Това партньорство е важно за лигата и Българската федерация по баскетбол. Разпределението на финансовите средства ще бъде поравно между клубовете", коментира Глушков. 
 

Сезонът ще бъде открит на 7 октомври с мача Балкан - Шумен от 17:00 часа, а от 19:00 часа ще играят ЦСКА - Ямбол и Рилски спортист - Миньор 2015. Интересното е, че тази състезателна година ще се провеждат срещи и с начален час 13:00 часа в неделя.