Женският национален отбор на България отново се готви в Русе за поредната битка в квалификациите за Евробаскет 2011, този път срещу Финландия. Двубоят е утре от 18 часа в зала „Дунав”. Последният мач между двата тима бе преди три години на традиционния турнир „Иван Гълъбов”, като тогава българките отстъпиха.

„Вече сме ги разучили. Финландките са здрав отбор, който има много високи играчи. Освен това имат много добра стрелба от линията за три точки. Но ние отново мислим за победа. Надяваме се и публиката в Русе отново да ни окаже искрена подкрепа, както бе това срещу Унгария”, коментира селекционерът на представителния ни тим Хосе Мария Бусета.

„Мотивирани сме много. Доволни сме, че сблъсъци с толкова сериозни противници като Турция и Черна гора показахме, че сме израснали, и то като гост. Бяхме равностойни срещу туркините, малко не ни стигна за победа срещу черногорките. А това са наистина много опитни, добри и здрави отбори. Записахме и победа срещу Унгария, като важното е, че играем все по-добре”, допълни испанският специалист пред официалния сайт на бг-федерацията.